Ékszerfotózás, ahogy én látom

Nem is olyan régen elkezdtem egyedi üveg ékszereket készíteni. Mindig is imádtam az üveggel való munkát. Különleges anyag számomra, ami különleges lehetőségeket rejt. Ez a vevőimnek is igen megtetszett, mert már alig bírtam egy idő után időben teljesíteni a megrendeléseket. Ekkor döntöttem úgy, hogy megfordítom a dolgokat. Egyedi ékszereket készítek továbbra is, hiszen számomra a legfontosabb, hogy még egy ugyanolyan termék ne menjen szembe az emberrel az utcán, mint amit nálam vett. Tehát egyedi termékeket készítek, de nem megrendelésre, egyedi igények alapján, hanem az elkészített termékekből választhatnak a vevők.

Bele is kezdtem a munkába, és érdeklődőkből nem volt hiány. Kérés lett azonban egyre többször, hogy küldjek már képeket az éppen elérhető termékekről. Eleinte ez még nem okozott akadályt, hiszen pár kérésről volt szó. Nyilván nem a legjobb képeket tudtam továbbítani, de ha valaki érdeklődését felkeltette valamelyik termék, akkor eljött és megnézte személyesen. Rendelni ekkor még nem lehetett. Kezdett ez azonban egyre terhesebbé válni számomra. Jöttek olyan kérések, hogy a kiválasztott termékről oldalról, felvéve is készítsek képeket. Ezeket már sem követni sem teljesíteni nem tudtam. Ekkor döntöttem úgy, hogy szükségem van egy weboldalra. Az egyik legjobb barátnőm feltette a kérdést, hogy akkor már miért nem csinálok egy profi webshopot?

Kapva kaptam az alkalmon és bele is vágtam ebbe. Nem volt könnyű munka, de megérte, mert rengeteg terhet levett a vállamról és így maradt időm pár egyedi megrendelésre készített terméket is kreálni.  Szükség volt azonban profi képekre a termékekről. Elkezdtem kutakodni melyik fotós vállalná nekem a termékek megörökítését, és rá kellett döbbennem, hogy az ékszerfotózás egy külön álló szakmának nevezhető. Kaptam egy kontaktot, és nem is csalódtam az ajánlásban. A tökéletes minőséget kapom, szinte életre kelt képekkel. Egyszerűen gyönyörűek a képek. Valósághűek de tökéletesek. Néha azon kapom magam, hogy én is ezeket nézegetem csak úgy kedvtelésből. Megéri profi szakemberre bízni az ékszerek fotózását. Nem csak a szakmai tökéletesség miatt. Kapnak a képek általuk valami pluszt. Mintha varázslat lenne.  Felbecsülhetetlen érték ez. Én legalábbis így látom az ékszerek fotózásának mesterségét.