Neked is szükséged lehet rá

Az ember a tervei és vágyai megvalósításának kezdetén határozott célokkal és tervekkel felvértezve körülbelül öt évre látja előre a tervezést, a megvalósítást és a dolgok menetét. Persze minden esetben készítünk – legalábbis ajánlott – tíz éves terveket is, de valljuk meg őszintén, hogy a piaci változások, a trendek alakulása és a vevőkör gazdasági helyzete, a kereslet, a piaci lehetőségek és a támogatások sora, a kormányzati változások mind – mind alakítják a lehetőségeket és persze a korlátokat is bármilyen tevékenységi körben. Különösen fontos ez a mezőgazdaság területén, hiszen rengeteg dolgot pályázati sikerekkel és kormányzati támogatásokkal tudunk csak megoldani, mert hatalmas erőforrás szükségletet fonnak maguk után.

Én sosem gondoltam volna, hogy a kezdeti kis öt hektáros területem, amin gyümölcsfák sorakoztak egyszer majd a többszörösére fog nőni. Én nem szeretem azt a kifejezést, hogy bio, én azt a kifejezést szeretem, hogy egészséges. Én felesküdtem arra, hogy egészséges és egyben zamatos gyümölcs és zöldség termékeket fogok a vásárlóim asztalára tenni. Ezt a tervemet pedig a mai napig sem adtam fel. A termékeim pont annyira drágák, amennyire fel kell emelnem az áraikat ahhoz, hogy meg tudjak belőle élni és tisztességes bért tudjak adni az embereim számára, na és persze  azért folyamatosan fenn tudjam tartani a gazdaság fejlődését is. Nem gondolom ugyanis, hogy hihetetlen összegeket kellene a vásárlónak fizetni azért, mert egészségeset szeretne enni. Ez a gondolkodás pedig eljuttatott oda, hogy ma már nem igazán van olyan év, hogy maradna bármilyen gyümölcs, aminek a feldolgozásáról gyorsan kellene dönteni, hogy ne menjen tönkre. Mindet felvásárolják.

Persze nekem is folyamatosan fejleszteni kell, ma már a gréder sem hiányozhat a gépparkunkból, hiszen saját magam számára kell gondoskodnom az utakról és azok folyamatos karbantartásáról. Ez azonban a pályázati lehetőségeknek hála nem okoz gondot ma már. Az Umwelt kft. segítségével hihetetlen gyorsan és nagyon jó minőségben sikerült egy gréder gépet beszerezni, ami ma már folyamatosan dolgozik az utak kialakításán és karbantartásán. Így már sokkal könnyebb lesz a mozgás a gyümölcsfás területek között. Remélem, hogy a cég fejlődése a jövőben is rendületlen marad. Ne habozzon senki sem ilyen eszközöket is beszerezni, hiszen nagyon sok minden csak akkor áll rendelkezésre minőségi formában, ha az ember önmagának oldja meg. A gréder pont tökéletes az utak alakításához, és biztos vagyok benne, hogy sok gazdaság számára hihetetlen segítséget jelentene.