Esküvői fotózás – mit tegyél, hogyan tolható el a menstruációs ciklus?

Esküvői fotózás – mit tegyél, hogyan tolható el a menstruációs ciklus?

Bizonyára nem mondok nagyot, ha azt állítom, hogy te is kislány korod óta arról álmodozol, hogy hercegnő lehess. A helyszín hónapokkal, ha nem év(ekk)el előbb lefoglalva, a meghívók kézbesítve, frizuravariációk kipróbálva, álmaid ruhája is a premiert várja és a szolgáltatók is készen állnak – ám itt jön a bökkenő.

Mit tegyél, hogyan tolható el a menstruációs ciklus?

Kevesen tudjuk – olykor még fogamzásgátló szedése mellett is -, hogy mikor is fog pontosan megjönni a menstruációnk hónapok múlva, sokszor az az egyetlen nap pluszban vagy mínuszban is nagyon sokat számíthat. Persze, kényes téma lehet, de – sajnos – nőként akut a probléma. Mivel a helyszínek jelentős részét és az eskető személyét is előre kell biztosítani, így sok esetben előfordul, hogy nem tudjuk a ciklusunkhoz igazítani a Nagy napot.

Számos házi praktika kering az interneten ezzel kapcsolatban, miként lehet késleltetni vagy éppen előrehozni a ciklusunkat. Ilyen praktika lehet például a forró vizes ülőfürdő, vagy borogatás, ami előrébb hozhatja, vagy a túlzott citromfogyasztás, ami állítólag késlelteti azt. Vannak, akik erre esküsznek és szájhagyomány útján működik is, továbbá nyilvánvalóan a citromnak és meleg víznek és vannak élettani és egészségügyileg pozitív hatásai, de lássuk be a hormonháztartásunk nem játék.

A legcélszerűbb módja, hogyha például fogamzásgátló tablettát szedsz, segítségül lehet hívni a menstruációs ciklus idejének beállításában is. Ha hamarabb hagyod abba, mint a kijelölt 21 napi dózis, hamarabb érkezik a ciklusod, ha tovább szeded értelemszerűen később. Amennyiben, nem szedsz tartósan tablettát, vannak eseti megoldásai is a kérdésnek. Ám a legfontosabb, hogy lehetőleg mindenképpen konzultálj orvosoddal a döntés meghozataláról- hiszen, mint már említettem hormonokkal „játszunk”.

Mindannyiunk álma, hogy a Nagy Napon, valamint az esküvői fotózás alkalmával ne kelljen kényelmetlenül érezni magunkat és feszengeni, hogy bármiféle malőr történik a ruhánkkal például. Ennek a napnak Rólad, illetve Rólatok kell szólnia, és nyilvánvalóan hónapok kemény munkája áll a hátad mögött, hogy egyetlen felhő se tudja beárnyékolni életetek Nagy Napját.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük